Сумське підприємство з допомогою ЄБРР запустило систему очищення відходів

Сумське підприємство з допомогою ЄБРР запустило систему очищення відходів

Укрінформ
Сумське підприємство з виготовлення пакувальних матеріалів для дитячого харчування ТОВ «Гуалапак Україна» ввело в експлуатацію систему очищення промислових відходів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей проєкт для нас розробили італійські проєктанти, а втілювали його будівельні компанії нашої області. Принцип роботи цієї системи полягає в очищенні повітря після виробничого процесу. Тобто розчинник, який використовується на підприємстві, в ході очистки виділяється і знову повертається у виробництво. Таким чином, ми маємо замкнуте коло, а шкідливі речовини йдуть не в атмосферу, а в роботу заводу. Завдяки цьому мінізаводу, управління роботою якого здійснюється однією людиною, ми маємо зменшення на 99% шкідливих викидів у повітря, підвищення енергоефективності та удосконалення технології виробництва», - розповів під час запуску системи в роботу голова наглядової ради групи компаній «Технологія» Володимир Заєць.

За його словами, даний проєкт реалізовано за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку, який надав кредит у сумі 3,7 млн євро.

«Оскільки цей проєкт спрямований на підвищення ефективності використання ресурсів та запобігання кліматичним змінам, його реалізація передбачає отримання гранту від Європейського Союзу після успішного запуску та проведення аудиту на відповідність міжнародним стандартам. Сума заохочувального гранту становить 450 тис. доларів та фінансується з коштів Глобального екологічного фонду», - повідомив Заєць.

Читайте також: Україна долучиться до Всесвітнього дня прибирання

ТОВ «Гуалапак Україна» — українська компанія, що виготовляє упаковку для дитячого харчування, харчової промисловості, кормів для тварин, обладнання для упаковки дитячого харчування і гнучких пакувальних матеріалів. Його засновниками є компанія Guala pack (Італія) та спільне українсько-польське підприємство АТ «Технологія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-