Одеська мерія проігнорувала президентський проєкт про дострокові вибори

Одеська мерія проігнорувала президентський проєкт про дострокові вибори

Укрінформ
У середу, 18 вересня, 37 сесія Одеської міськради 7 скликання не підтримала внесення до порядку денного проєкту звернення до Президента про дострокове складення повноважень депутатами і мером та проведення дострокових виборів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дострокові місцеві вибори - це крок назустріч поліпшенню ситуації в країні. Тому просимо Президента призначити вибори Одеського міського голови і депутатів міськради в найкоротший строк", - зацитував депутат проєкт запропонованого рішення.

Втім, на відміну від більшості внесених депутатами пропозицій до порядку денного сьогоднішньої сесії, цей проєкт рішення був відхилений депутатською більшістю міськради.

Зазначається, що всього внесено до порядку денного 45 проєктів рішень, в тому числі проєкти "Про затвердження Положення про департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради у новій редакції", "Про внесення змін до рішення Одеської міськради «Про бюджет міста Одеси на 2019 рік» та інші.

Читайте також: Богдан каже, що влада на “роздоріжжі” у питанні позачергових місцевих виборів

Перед початком сесії група одеситів пікетувала будівлю мерії на знак протесту проти забудови зелених приморських схилів в районі Великого Фонтану, санаторію «Червоні зорі» і Польського спуску. Учасники акції протесту, зокрема, наголошували, що напередодні сесії Одеський окружний адміністративний суд визнав незаконним рішення міськради з приводу відведення землі під забудову на території санаторію "Червоні зорі".

За даними ЗМІ, у парламентській фракції «Слуга народу» не виключають проведення дострокових виборів у Києві та ще у трьох містах - Дніпрі, Харкові та Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-