Закарпатську область пропонують поділити на чотири райони замість 13

Закарпатську область пропонують поділити на чотири райони замість 13

Децентралізація
Укрінформ
Сьогодні в Закарпатській обласній раді експерти обговорили варіанти удосконаленого адміністративно-територіального устрою районного рівня Закарпатської області. Експерти пропонують зупинитися на варіанті поділу області на 4 райони замість 13 нинішніх.

Про це йшлося на круглому столі "Формування нового районного поділу в Закарпастькій області", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі є кілька різних варіантів поділу Закарпаття на райони в рамках нового адміністративного поділу. Загалом йдеться або про 4 райони, або про 3 — як було запропоновано напередодні одним із експертів Мінрегіону Юрієм Ганущаком. В області бачення експертів наразі таке, що на Закарпатті потрібно утворити із 13-ти існуючих саме чотири нові райони — а саме: Ужгородський, Мукачівський, Хустський та Тячівський,” - повідомив Андрій Шекета, депутат Закарпатської обласної ради, фахівець експертної групи з удосконалення адміністративно-територіального устрою районного рівня Закарпатської області.

Шекета зауважив, що колись, до приходу Радянської влади, територія сучасного Закарпаття була поділена саме на 4 комітати.

Відтак, зазначив він, така ж кількість укрупнених районів логічно виглядала б і зараз, зважаючи на логістичну інфраструктуру, щільність заселення території, відстані між населеними пунктами тощо.

Читайте також: Україна та Німеччина продовжать співпрацю у впровадженні децентралізації

Зі слів Шекети, за результатами круглого столу експертне рішення щодо нового поділу Закарпатської області буде надіслано до профільного Міністерства. На Закарпатті сподіваються, що думка місцевих експертів буде врахована при майбутньому поділі області на райони.

Фото: Тетяна Когутич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-