Ремонт моста у Дніпрі: семи особам повідомили про підозру у зловживанні

Ремонт моста у Дніпрі: семи особам повідомили про підозру у зловживанні

Укрінформ
У провадженні щодо зловживань, зокрема, перевищення ціни будівельних робіт в кошторисі на реконструкції Центрального (Нового) мосту у Дніпрі, правоохоронці повідомили про підозру семи особам, серед яких заступник мера Дніпра, головний інженер, начальник ділянки.

Про це стало відомо під час брифінгу у прокуратурі Дніпропетровської області, передає кореспондент Укрінформу.

"Підрядник повинен був зняти шар бетону в 25 сантиметрів, а зняв 18 сантиметрів. Таким чином, він заощадив приблизно 30% вартості. ... Сьогодні провели обшуки, в ході яких вилучили документи для перевірки заявлених фактів. За останній рік прокуратура області провела дуже велику об'ємну роботу, і зараз ми можемо сказати, що у нас є результати", - розповів начальник відділу обласної прокуратури Ігор Голубинський.

Він додав, що всі докази будуть перевірятися. "Про все ми розповімо громадськості. Зараз ми повідомляємо про фактичні події, які були встановлені", - зазначив Голубинський.

За його словами, прокуратурі вдалося підтвердити розтрату грошей на суму 29 500 000 гривень - це сума збитку, яку інкримінують посадовим особам.

Також буде встановлюватися повна сума збитку. До всіх підозрюваним застосовується захід у вигляді тримання під вартою. Якщо буде доведена їхня провина - їм загрожує покарання від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна, додали у прокуратурі.

Читайте також: У Дніпрі на День міста чекають Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 13 вересня, зранку у Дніпровській міській раді правоохоронці проводять слідчі дії та масові обшуки.

Центральний (Новий) міст - автомобільний міст, що зв'язує центр Дніпра з лівобережною частиною міста (вулицю Коцюбинського і Слобожанський проспект). Відкритий 5 листопада 1966 року; його довжина становить 1478 м, ширина - 21 м.

У 2017 році міськрада Дніпра закрила Новий міст на реконструкцію, яку планували завершити до кінця року. Під час ремонтних робіт неодноразово виникали скандали з підрядником, а кошторис зріс майже на третину.

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомляв, що порушено щонайменше сім кримінальних справ, які пов'язані з цим мостом.

12 липня цього року Президент Володимир Зеленський і міський голова Дніпра Борис Філатов уклали парі щодо добудови Нового мосту за два місяці. Якщо споруду не добудують у зазначений термін, мер мав піти з посади.

Міст відкрили 7 вересня. Раніше Філатов пояснював, що після реконструкції верхньої частини мосту, займуться його нижньою та підводною частинами.

Сьогодні, 13 вересня, зранку у Дніпровській міській раді правоохоронці проводять слідчі дії та масові обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-