У Брацлавській ОТГ провели фестиваль «Палітра націй»

У Брацлавській ОТГ провели фестиваль «Палітра націй»

Децентралізація
Укрінформ
На Вінниччині у Брацлавській ОТГ відбувся інтеркультурний вікенд у форматі фестивалю - «Палітра націй».

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Брацлавська ОТГ започаткувала інтеркультурний фестиваль «Палітра націй». Як зазначають організатори, проведення подібних заходів є надзвичайно важливим, адже спільними зусиллями ми можемо створити умови для розвитку та активної участі людей в соціально-економічному та культурно-духовному житті громади. Співпраця учасників проєкту спрямована на збереження пам'яті про видатних брацлавчан, а також на розвиток креативної економіки в громадах», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, головна мета фестивалю - повернути Брацлаву статус історично-культурного центру, а також привернути увагу громадськості до збереження національної спадщини, популяризації історичного минулого Брацлавщини.

Фестиваль має дві основні складові - наукову конференцію з питань ролі Брацлавщини та її історії в Україні, а також визначення ідентичності громади та унікальності краю, що може прислужитися подальшому розвитку ОТГ. Окрім того, фестиваль спрямований також  на збереження художньої спадщини місцевого художника Василя Муржака. В межах проєкту на Вінниччині відреставрують дві його унікальні художні роботи і видадуть каталог цього художника.

У ході фестивалю в старовинному будинку Брацлава влаштували виставку історії та побуту городян у різні епохи. А в центрі селища розгорнулась локація, де були представлені всі місцеві етнічні спільноти, які демонстрували національні традиції, світлини, одяг, побут, національні страви та культуру.

Читайте також: Виставку архівних документів Народного Руху України відкрили у Києві

Фестиваль «Палітра націй» організовано в рамках реалізації проєкту програми уряду та Міністерства культури України «Малі міста – великі враження».

«Малі міста – великі враження» – це конкурс культурно-мистецьких проєктів громад з населенням до 50 тисяч, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані з культурною спадщиною громад. Фінансування таких ініціатив відбувається за кошти грантової програми уряду.

 Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-