Тернопільський виш звернувся до Зеленського через замах на ректора

Тернопільський виш звернувся до Зеленського через замах на ректора

Укрінформ
Вчена рада Тернопільського національного економічного університету звернулася до Президента України Володимира Зеленського із проханням взяти під свій контроль розслідування справи про замах на вбивство ректора та його дружини.

Відповідне звернення оприлюднене на сайті вишу.

«Розслідування справи про замах на вбивство ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого і його дружини просимо взяти під свій контроль», - йдеться, зокрема, у зверненні вченої ради ТНЕУ.

З огляду на те, що з версій слідства щодо замаху на життя ректора є його професійна діяльність, у зверненні зазначається, що соціально напруженою на сьогодні залишається невирішена проблема користування земельною ділянкою, закріпленою за Навчально-дослідним виробничим господарством "Наука" ТНЕУ. Також у документі наголошується, що вчена рада вишу підтверджує свою добровільну відмову від цієї земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні НВГ«Наука» з 1997 року.

Читайте також: У Тернополі посилюють заходи безпеки через замах на життя ректора

Зазначається, що тривалий час у судових інстанціях ведуться дебати про законність чи незаконність закріплення цієї ділянки за університетом.

Як вважає вчена рада, трагічні події, які сталися 4 вересня цього року у Тернополі, підтверджують, що людина, її життя та здоров’я, честь і гідність недоторканість та безпека стоять вище, ніж володіння правами на земельну ділянку. Тому вчена рада просить Президента сприяти відчуженню згаданої ділянки землі.

Як повідомляло агентство, 4 вересня о 7.50 до чергової частини Тернопільського районного відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на подвір’ї приватного будинку у приміському селі Петриків стався вибух і є постраждалі. Саморобний вибуховий пристрій спрацював на обійсті ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого. Від вибуху поранень зазнав він сам та його дружина, вони госпіталізовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-