В ОТГ Житомирщини вже створили 11 поліцейських станцій

В ОТГ Житомирщини вже створили 11 поліцейських станцій

Децентралізація
Укрінформ
Представники об’єднаних тергромад Житомирщини й правоохоронці обговорили перспективи створення поліцейських станцій та реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» в контексті гарантування безпеки та правопорядку на місцевому рівні.

Семінар «Успішні практики формування освітньої мережі, організація громадської безпеки населення в ОТГ» організував Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування програми «U-LEАD з Європою» в Ушомирській ОТГ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нашій ОТГ поліцейська станція працює з червня 2018 року. Вона обслуговує селище Городницю та 12 навколишніх сіл. Особливістю громади є те, що найвіддаленіший населений пункт розташований за 80 км від центру, а найпоширеніші правопорушення пов’язані з крадіжками лісу. Завдяки роботі дільничних офіцерів за понад рік у нас зросла кількість зареєстрованих звернень від громадян, розкритих злочинів, а також задокументованих адміністративних правопорушень», - розповів голова Городницької ОТГ Іван Онищук.

За словами Іршанського селищного голови Анатолія Рака, поліцейська станція у його громаді працює з лютого цього року. Безпеку й правопорядок в ОТГ забезпечують двоє дільничних офіцерів, ювенальний офіцер та група реагування патрульної поліції. Нині в Іршанську, що є центром громади, встановлено 20 камер відеоспостереження, а найближчим часом їх стане 50. Рак наголосив, що на території ОТГ за час існування поліцейської станції помітно поменшало крадіжок і грабежів.

Як зауважив заступник начальника ГУНП у Житомирській області Артем Лисогор, наразі Житомирщина є лідером у державі за кількістю створених поліцейських станцій.

«В ОТГ області відкрито 11 поліцейських станцій і найближчим часом їх з’явиться ще 3. Досвід їхньої роботи свідчить про зростання показників роботи поліцейських та значне підвищення рівня довіри до них жителів громади. На семінарі ми презентували головам ОТГ ініціативу Нацполіції «Поліцейський офіцер громади». Це новація в нашій роботі, коли такий поліцейський буде невід’ємною частиною громади і першим, до кого звертатимуться її жителі, а також його не відволікатимуть на виконання інших функцій. Ми прагнемо налагодити співпрацю з нашими ОГТ, аби спільно забезпечувати громадський порядок на їхніх територіях», - додав Лисогор.

Читайте також: У Вільнозапорізькій тергромаді відкрили амбулаторію з доступом до телемедицини

Директор Житомирського ЦРМС Василь Невмержицький вважає, що успішний розвиток об’єднаних громад значною мірою залежить і від безпечного середовища на їхній території.

«Зараз важливо працювати не лише над створенням комфортних умов проживання людей в ОТГ, а й над питанням безпеки. З цією метою створюються поліцейські станції, а тепер стартує перспективний проєкт «Поліцейський офіцер громади», - підкреслив Невмержицький.

Представники об’єднаних громад ознайомилися з роботою поліцейської станції у селі Поліське в Ушомирській ОТГ, яку відкрили торік. Як зауважила голова громади Людмила Мала, тепер там розглядають і необхідність появи поліцейського офіцера.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото:  Ірина Чириця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-