У Сумах до Дня міста створили найбільшу в Україні витинанку

У Сумах до Дня міста створили найбільшу в Україні витинанку

Відео
Укрінформ
У Сумах до Дня міста, який в обласному центрі відзначається 7-8 вересня, створили найдовшу в Україні витинанку з паперу довжиною 30 метрів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Витинанка виконана як Кролевецький рушник. Там є дерево життя, яке символізує небо, землю і наших пращурів. Також зображена берегиня, яка оберігає наш рід. Тобто ця витинанка своїми візерунками нагадує вишитий рушник, якому притаманна вищеозначені символи», – говорить сумська майстриня Аліна Свирид, яка разом зі своїми колегами Ярославою Мудровою та Любов’ю Ярцовою працювали над створенням художнього витвору. На це, за їхніми словами, вони витратили 3 місяці.

Аби зафіксувати нове досягнення у цій номінації, представникам національного реєстру рекордів України довелося постати перед труднощами.

«Цього разу довелося вирішувати питання не лише про реєстрацію рекорду, а й про механіку замірів, оскільки розміщена на полотні витинанка для кращого огляду та збереження полотна розміщена на висоті 7 метрів, і для її обміру знадобилася драбина. Ми мали її орієнтовну довжину і за цим параметром витинанка оголошена як найбільша в Україні», - розповіла керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Читайте також: Вулична їжа, рекордна витинанка і парад - Суми святкують День міста

За її словами, раніше були дві спроби встановити подібний рекорд. Такий намір мали Кременчук, де зробили витинанку довжиною 2 метри, та Дніпро, де замахнулись на 12-метровий витвір, але успіху досягли лише Суми.

Побачити найбільшу в Україні витинанку можна в ТРЦ «Мануфактура» по вулиці Харківській, 2/2, де й було зафіксовано рекорд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-