Вулична їжа, рекордна витинанка і парад - Суми святкують День міста

Вулична їжа, рекордна витинанка і парад - Суми святкують День міста

Фото
Укрінформ
У суботу, 7 вересня, Суми відзначають День міста.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цьому році місто Суми святкує свій 364-й день народження. Наше місто завжди славилося харизматичними і працьовитими людьми. Тож не випадково на родинному гербі наших видатних земляків-меценатів Харитоненків було написано «Трудом возвишаюся». Сьогодні ми з вами реальними справами продовжуємо справу пращурів, створюємо силу і велич нашого міста, будуємо сильну місцеву громаду», - зазначив у зверненні до сумчан мер міста Олександр Лисенко.

День міста Сум / Фото: sm.gov.ua

Він подякував усім, хто працює на благо Сум, аби з ними і українська держава була сильною, сучасною і заможною.

«Давайте любити не себе в місті Суми, а Суми в собі», - закликав містян Лисенко.

Програмою святкування Дня міста передбачено проведення цілої низки різноманітних заходів.

Розпочалися вони із урочистої сесії Сумської міськради в обласній філармонії, на яку були запрошені почесні громадяни міста, представники закордонних міст, з якими Суми мають угоди про співпрацю, інші гості.

У суботу сумчани матимуть змогу побачити парад байкерів, військової та муніципальної техніки, ретроавтомобілів, взяти участь у фестивалі вуличної їжі, стати свідками встановлення рекорду України «Сумські обереги» зі створення найбільшої витинанки.

Також містян та гостей обласного центру організатори свята запрошують взяти участь в акції «Ніч міста», яка розпочнеться о 17.00 і триватиме до опівночі. Під час її проведення можна буде побувати на виставах, концертах, побачити креативні перформанси, живі скульптури, стати учасником квестів та інших заходів, підготовлених місцевими митцями.

Не менш цікавим обіцяє бути і фестиваль вуличного мистецтва «Харитоненко-фест» на літній естраді міського парку відпочинку.

Читайте також: У Дніпрі відкрили Новий міст, щодо якого уклали парі мер і Президент

Традиційно відзначення Дня міста у Сумах завершиться святковим концертом за участю зірок української естради на площі Незалежності.

У зв’язку з проведенням 7 вересня святкових заходів комунальний транспорт міста працюватиме до 1-ї години ночі неділі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-