У Барі мер оголосив голодування через провалене голосування за туристичний проєкт

У Барі мер оголосив голодування через провалене голосування за туристичний проєкт

Відео
Укрінформ
Міський голова Бару на Вінниччині Артур Цицюрський оголосив голодування через провалене депутатами міськради голосування за рішення, які б дозволили реалізувати проєкт зі створення виробничо-туристичного кластеру "Яблуневий шлях".
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив сам Цицюрський.

«Вчора відбулася сесія міської ради, де розглядалися чотири питання стосовно реалізації проєкту «Яблуневий шлях», яким за кошти ЄС передбачене створення на базі двох ОТГ виробничо-туристичного кластеру. В них йшлося про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, облаштування передбачених проєктом об’єктів, зокрема, розсадника плодових дерев місцевих традиційних сортів яблунь і кластерного офісу з дегустаційним центром у рамках проєкту та про внесення змін до рішення однієї із попередніх сесій ради про бюджет міста на поточний рік. Утім, частина депутатів, які до цього вже тричі голосували за рішення по реалізації цього проєкту, учора без адекватних аргументів та логіки проголосували проти. Цим вони фактично вкрали у громади щонайменше поточний рік, впродовж якого проєкт міг реалізовуватись. Я вважаю таку позицію стосовно розвитку громади неприпустимою, тому оголосив голодування", - розповів Цицюрський.

За його словами, своє голодування він вважає не акцією протесту, а заходом на підтримку проєкту. Перед міською радою міський голова встановив намет і розпочав збір підписів містян на підтримку проєкту «Яблуневий шлях».

На час своєї акції міський голова пішов у відпустку без збереження заробітної плати. Скільки триватиме голодування, він не уточнив.

Як йдеться у пості на офіційній сторінці Вінницької міської ради у Facebook, 2 вересня відбулася 43 сесія Барської міської ради. На порядок денний виносилося чотири питання стосовно реалізації проєкту «Яблуневий шлях»: затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у Глинянці; про надання дозволу на збір вихідних даних на виготовлення ПКД на будівництво розсадника плодових дерев місцевих традиційних сортів яблунь; про облаштування кластерного офісу з дегустаційним центром у рамках проєкту та про внесення змін до рішення однієї із попередніх сесій ради «Про бюджет міської ОТГ на 2019 рік».

На сесії було присутні 17 депутатів. Після обговорення відбулося голосування, згідно з яким: 11 голосів - за, 6 - проти. Рішення прийнято не було. Для того, щоб рішення сесії було правочинним його має підтримати мінімум 14 депутатів.

Читайте також: На Закарпатті надходження від туристичного збору зросли вдвічі

«Яблуневий шлях» - це проєкт Северинівської та Барської ОТГ, який реалізується за підтримки профільних департаментів Вінницької ОДА, Подільської агенції регіонального розвитку і реалізується за кошти ЄС в сумі 560 тис. євро. Йдеться про створення туристично-виробничого кластеру «Яблуневий шлях»; кошти спрямовуватимуться на відновлення історичних об’єктів, будівництво нових рекреаційних ідей, а також координацію об’єднання сільгоспвиробників плодово-ягідного напрямку. Реалізація цього проєкту дасть можливість використати потенціал галузі садівництва регіону в контексті туристичного спрямування.

«Яблуневий шлях» задумано як туристичний маршрут, що поєднуватиме виробничу, туристичну та оздоровчу складові. Також в Северинівській та Барській ОТГ відбуватимуться різноманітні брендові фестивалі, туристичні події та інші цікаві заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-