Соледарська ОТГ отримала спецавтомобіль для перевезення осіб з інвалідністю

Соледарська ОТГ отримала спецавтомобіль для перевезення осіб з інвалідністю

Децентралізація
Укрінформ
У Соледарській міській об’єднаній територіальній громаді на Донеччині відбулося урочисте вручення спеціалізованого автомобіля для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю.

Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації.

«У Соледарській міській об’єднаній територіальній громаді відбулося урочисте вручення спеціалізованого автомобіля для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ключі від автомобіля були вручені Соледарському міському голові представниками Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Станом на сьогодні в Соледарській міській об’єднаній територіальній громаді мешкає більш як 100 осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю.

Починаючи з вересня цього року, всі особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, будуть мати змогу отримати безкоштовні транспортні послуги та з підвищеним комфортом відвідати, у разі необхідності, органи влади, лікарні, територіальні органи Пенсійного фонду України тощо.

Читайте також: На Запоріжжі до Павлівської ОТГ приєдналася Солоненська сільрада

В ОДА закликали інші об’єднані територіальні громади, виконавчі органи міських рад (міст з чисельністю населення до 50 тис. осіб), сільські та селищні ради активніше подавати документи на розгляд робочої групи, утвореної Міністерством соціальної політики України.

У повідомленні нагадали, що вже понад рік реалізується урядова програма із забезпечення ОТГ, виконавчих органів міських рад (міст з чисельністю населення до 50 тис. осіб), сільських, селищних рад спеціально обладнаними автомобілями для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, за рахунок коштів державного бюджету.

 Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-