Вступна кампанія: за спрощеною системою подали майже 740 заяв з окупованої Луганщини

Вступна кампанія: за спрощеною системою подали майже 740 заяв з окупованої Луганщини

Укрінформ
Завдяки роботі дев’яти освітніх центрів "Донбас – Україна", випускники з тимчасово окупованої території області та "сірої зони" подали 738 заяв для вступу за спрощеною процедурою до українських закладів вищої освіти.
Про це на обласній конференції освітніх працівників повідомив голова Луганської облдержадміністрації Віталій Комарницький, інформує пресслужба адміністрації.

“Завдяки роботі дев’яти освітніх центрів «Донбас – Україна», випускники з тимчасово окупованої території області та «сірої зони» подали 738 заяв для вступу до українських закладів вищої освіти за спрощеною процедурою”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Комарницький запропонував розробити «дорожню карту» заходів, спрямованих на розвиток вищої освіти у регіоні, щоб університети та коледжі мали належні умови для проведення вступної кампанії й процесу навчання, а випускники вишів були забезпечені перспективною роботою на підприємствах області та житлом.

Читайте також: Для вступників до училищ із непідконтрольних територій створили дорожню карту

Він додав, що у вересні збирає Раду ректорів закладів вищої освіти із залученням широкого кола роботодавців з визначенням найбільш актуальних професій для регіону.

Також у повідомленні зазначається, що у цьому році область отримала майже вдвічі більше освітньої субвенції, тому керівники міст та районів, селищних рад мають узяти під особистий контроль своєчасне використання коштів.

Фото: loga.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-