На Полтавщині вже понад тиждень горять торфовища

На Полтавщині вже понад тиждень горять торфовища

Фото
Укрінформ
З 20 серпня у Чорнухинському районі Полтавської області горять торф'яники. За цей час пожежникам удалося загасити глибоке тління майже на 17 гектарах. На ранок 28 серпня зафіксовані займання в окремих місцях на 3 з лишком гектарах.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла речниця Полтавського обласного управління ДСНС Світлана Рибалко.

«До займання торф’яників призвела масштабна пожежа очерету, що виникла 19 серпня біля села Нетратівка Чорнухинського району. Поверхневий вогонь пожежники збили того ж дня під вечір, однак він «сховався» під землю. Там 20-сантиметрові поклади торфу, які гасити дуже складно. Щоб не допустити розповсюдження займання, на місці НП працює важка техніка, зокрема, бульдозери, які переорюють болото. Однак у багатьох ситуаціях машини, щоб підвезти воду, не можуть під’їхати туди, де вона потрібна. Тому прокладаються кількакілометрові рукавні лінії, і таким чином особовий склад добирається до місць загорання», - каже Рибалко.

За її словами, сьогодні відбулася ротація рятувальників з Полтавського та Кременчуцького управлінь ДСНС, які сім днів боролися з вогнем. Їх замінили інші люди. Кількість особового складу й транспортних засобів залишається незмінною: 35 чоловік і 10 одиниць техніки.

Читайте також: На Полтавщині ліквідовують пожежу торфу

Налагоджена подача води по рукавних лініях з річки Удай.

Найбільше потерпають від їдкого диму мешканці Нетратівки, яка знаходиться у кількастах метрах від болота, що тліє, а також Куріньків. Задуху, особливо зранку, відчувають також жителі Духового і Гінців сусіднього Лубенського району Полтавщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-