У Запоріжжі запустили теплохід на час ремонту дороги через Дніпро

У Запоріжжі запустили теплохід на час ремонту дороги через Дніпро

Фото, відео
Укрінформ
Сьогодні о 6:20 ранку у Запоріжжі з річкового порту відправився у перший рейс теплохід, який має возити містян з лівого берега Дніпра на правий та у зворотному напрямку на час ремонтних робіт на греблі ДніпроГЕС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На борту — з десяток журналістів і лише один пасажир. За словами хлопця, він прийшов із цікавості. Катер «Римський-Корсаков», розрахований на 200 пасажирів, сьогодні відправився в рейс майже порожнім.

У Запоріжжі стартували річкові пасажирські перевезення / Фото: Дмитра Смольєнко, Укрінформ

На правому березі на річковий транспорт чекали 15 осіб.

«Мій робочий день починається з 8 години ранку. Бувало що у заторах на греблі стояла майже годину. Дізналася, що можна на лівий берег дістатись на теплоході, вирішила перевірити, наскільки зручно. На причал пройшла пішки. Дуже зручно і краєвиди гарні», - говорить мешканка Запоріжжя.

Більшість пасажирів зізналися, що так рано їхати на роботу гострої потреби не було. Прийшли через цікавість та безкоштовний проїзд.

Компенсувати витрати на річкові перевезення будуть коштом міського бюджету.

«Приблизно 1000 гривень за один оборотний рейс буде виділено. Це кошти КП "Запоріжелектронтранс". До кінця навігації з понеділка до п'ятниці будуть виконуватись рейси двічі на день», - говорить начальник управління з питань транспорту та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Теплохід дістався з одного берега Дніпра на інший за 8 хвилин. На сьогодні це найшвидший варіант. Але зранку у в той час, на який призначено додаткові річкові рейси (06:20, 06:50) на греблі немає заторів, а ввечері (17:30, 18:00) — у більшості городян ще не закінчився робочий день. Тож, чи буде попит на ці поїздки на теплоході, наразі прогнозувати складно.

Читайте також: На греблі ДніпроГЕС закрили дві смуги — у заторі стоять сотні авто

«Наші судна працюють з весни. Виконують рейси с понеділка по п'ятницю на дачні ділянки. Тож ми влаштували додаткові рейси (підлаштувались під графік дачних перевезень - ред.). Сподіваюсь, містяни долучаться, і будуть користуватись річковим транспортом. Ми плануємо на наступний рік зробити окремі пасажирські рейси. Можливо, будемо залучати менші судна. Міський голова наголосив, що завдання не піар влаштувати, а максимально використати ту можливість, яка є», - пояснив Власюк.

Сьогодні в мерії планують зустрітись також з керівництвом Запорізької дирекції залізничних перевезень, аби обговорити можливість організації в години пік додаткових рейсів електричок, які з'єднують Хортицький район з центром міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-