Зарплатні борги на Миколаївщині цьогоріч скоротилася на дві третини

Зарплатні борги на Миколаївщині цьогоріч скоротилася на дві третини

Укрінформ
Заборгованість із виплати заробітної плати працівникам підприємств Миколаївської області з початку 2019 року скоротилася на 68,2 млн грн, або на 66% і нині становить 35 млн грн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі департаменту соціального захисту Миколаївської облдержадміністрації.

«Борги із виплати заробітної плати працівникам Миколаївської області станом на серпень 2019 року становлять 34 млн 983 тис. грн. Це на 68,2 млн грн, або на 66% менше, ніж на початок 2019 року», - розповіли у департаменті.

Зокрема там зазначили, що повністю ліквідовано заборгованість на 4 підприємствах, ще на 5 – скорочено. Найбільше скорочення боргів відбулося на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» - 52 млн 73 тис. грн. Це сталося після візиту на завод Президента України Володимира Зеленського, який доручив погасити борги по зарплаті заводчанам. Отож державний концерн «Укроборонпром» перерахував ці кошти на підприємство з умовою їх подальшого повернення.

Читайте також: НБУ оприлюднив річний звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності

Наразі найбільшими на Миколаївщині боржниками із виплати заробітної плати залишаються державне Південне виробничо-технічне підприємство (м. Миколаїв) – 5, 4 млн грн, ТОВ «Мостобудівельний загін №73» (м. Миколаїв) – 4, 6 млн грн, дочірнє підприємство «Миколаївський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» разом з філіями – 4,9 млн грн, комунальне підприємство «Первомайський міськводоканал» – 2,9 млн грн та деякі інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-