Ключового свідка у справі

Ключового свідка у справі "золотого" Романчука привезуть до суду примусово

Укрінформ
Ключового свідка у справі обвинувачуваного у хабарництві експершого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука примусово доставлять до суду.

Відповідне рішення прийнято 21 серпня під час засідання Центрального районного суду Миколаєва, повідомляється на сайті Судової влади.

"У Центральному райсуді триває розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Експосадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ "Е." за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень. Але керівник ТОВ "Е.", який підлягає допиту в якості свідка, у судове засідання вчергове не з’явився. Отож суд прийняв рішення доставити його примусово", - йдеться у повідомленні.

Свідок надіслав на адресу суду заяву, в якій просив відкласти засідання на другу половину вересня, бо його захисник не зможе взяти участь у судовому засіданні. Проте жодних матеріалів на підтвердження цього факту додано не було.

Прокурор зазначив, що в телефонному режимі свідок обіцяв прибути у судове засідання, та просив надати йому судовий виклик, щоб особисто вручити свідку.

Захисник Романчука наполягала, що керівник ТОВ "Е." є ключовим свідком у даному кримінальному провадженні, йому було достовірно відомо про час та місце судового розгляду, проте він вкотре не з’явився.

Також захисник заявила клопотання про застосування щодо свідка примусового приводу. Зазначене клопотання судом було задоволено, суд ухвалив рішення про примусовий привід свідка на судове засідання, призначене на 10 вересня на 14.00.

Читайте також: Суд переніс розгляд справи ексзаступника голови Миколаївської ОДА на 21 серпня

Як повідомляв Укрінформ, на минулому судовому засіданні у справі колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука було розпочато допит свідків сторони захисту.

СБУ спільно з військовою прокуратурою у червні 2016 року заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА Романчуком. За версією слідства, вони вимагали хабар 90 тис. дол за надання дозволу ТОВ "ЕЛК-БУД" на видобуток вапняку.

Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом. Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, судять одного лише Романчука.

Процес триває вже понад два з половиною роки. Було допитано понад десять свідків, але жоден з них вину Романчука не підтвердив.

Фото: novosti-n

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-