Сильний вітер та спека: Україна опиниться у зоні боротьби антициклону Corina

Сильний вітер та спека: Україна опиниться у зоні боротьби антициклону Corina

Карта
Укрінформ
Україна у четвер, 22 серпня, опиниться у зоні боротьби антициклону Corina, тому в більшості областей очікується поривчастий вітер.

Про це у Facebook повідомляє синоптик Наталка Діденко.

"Антициклон Corina та циклонічність десь аж поблизу Каспійського моря протистоять і це протистояння створює умови для сильного вітру. Україна, як завжди, опиняється у цій зоні боротьби, і тому 22-го серпня в більшості наших областей очікується поривчастий, до сильного, вітер", - пише вона.

За її прогнозом, спека триватиме на Півдні, Сході та в більшості центральних областей, +30+35 градусів: "На Заході повітря у четвер стане значно свіжішим, +23+28 градусів.

Також послабне спека у північних областях, завтра там очікується +25+29 градусів".

Дощів не буде, домінуючою залишається суха повітряна маса, хіба окремі локальні опади можливі навколо Карпат та на північному сході, додає Діденко.

Читайте також: Прощальна літня спека: деякі області "прогріє" до +36°, захід освіжить дощ

"У Києві, який належить до північної частини України, також завтра стане легше дихати, протягом дня передбачається +26+28 градусів. Сонячно, сухо. До кінця тижня, на День Прапора і День Незалежності, у столиці буде погода без змін, сонячно та близько +25+28 градусів", - пише вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-