Скульптура

Скульптура "синя рука" переїхала з Києва до Миколаєва

Фото
Укрінформ
У Миколаєві встановили арт-об’єкт у вигляді синьої руки в рамках проєкту "MovingMonuments/Пам’ятники, що рухаються" в рамках якого в містах виставляють на показ скульптуру "MiddleWay/Середній шлях".

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення міської ради.

"У Миколаєві встановили памятник у вигляді синьої руки в рамках проєкту «MovingMonuments/Пам’ятники, що рухаються». Це відбулося в рамках робочого візиту до міста румунської делегації, яку очолив Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану. Цей арт-об’єкт – витвір румунського скульптора, він символізує дружбу і спілкування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, арт-обєкт постійно мандрує в різних дипломатичних і культурних контекстах, та був розміщений на центральних громадських просторах в містах Європи. В 2014 році – біля Сент Джордж Холлу у м. Ліверпуль, Великобританія. В 2016 році — на Площі Замку в м. Бая-Маре, Румунія. В 2017 році — в м. Кашкайш, Португалія. В 2018 році — перед Будинком Музики в Порту, Португалія.

Посол Цуркану зазначив, що брав особисту участь у реалізації проєкту "MovingMonuments/Пам’ятники, що рухаються". За його словам, в деяких містах арт-об’єкт перебував тривалий час – 1-2 роки.

"Я радий, що Миколаїв погодився прийняти цю скульптуру, — сказав Цуркану. – Люди мають з надією дивитися в майбутнє. І мистецтво надає таку можливість. Воно робить життя красивішим і більш простим'.

Читайте також: З бульвару Шевченка у Києві зникла "синя рука"

Варто зазначити, що встановлення «синьої руки» на березі Південного Бугу біля річкового вокзалу, викликало неоднозначну реакцію серед мешканців Миколаєва. Цю подію ще до появи об’єкту активно обговорювали в соцмережах і відгуки далеко не завжди були схвальними.

Фото: Facebbok. Платформа MY ART

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-