У шести українських містах відбудеться забіг у пам'ять загиблих захисників

У шести українських містах відбудеться забіг у пам'ять загиблих захисників

Укрінформ
Всеукраїнський забіг, присвячений пам’яті загиблих захисників у російсько-українській війні, відбудеться 25 серпня у шести містах України.

Про це в ефірі Армія ФМ розповідала організаторка заходу Таїсія Братасюк.

"Кожен, хто шанує героїв, зможе долучитися до організованих забігів у шести містах України - Луцьку, Чернівцях, Запоріжжі, Коломиї, Миколаєві та Сумах. Приєднатися можна через сторінку у фейсбук «Voiny», зроби фото/відео звіт про те, за кого ти пробіг та поділись на своїй сторінці! Сама подія “Шаную воїнів, біжу за героїв України” – започаткована торік традиція, національний рух вшанування пам’яті полеглих воїнів. Це можливість пробігти за кожного з тих, хто захищав країну, подякувати та підтримати близьких наших героїв.", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні провели медіамарафон з нагоди 5 річниці громадянського спротиву Донбасу

Voїny - це перший в Україні соціальний проєкт, мета якого підвищити обізнаність українського суспільства про загиблих воїнів. "Voїny започатковано агенцією Republic разом з українським урядом, експертами, громадянським суспільством та представниками відповідального бізнесу. Досвід США 2008 року в США започаткували традицію вшанування пам'яті загиблих американських військових - забіг Run for the Fallen. Рух діє в більшості штатів і забіг став загальнонаціональною традицією. Саме цей факт надихнув Republic започаткувати аналогічну ініціативу в Україні", - додали у повідомленні.

Відео: Voїny Project
В Україні перший забіг відбувся минулоріч. Відтепер рух вшанування пам’яті полеглих воїнів проходить під гаслом “Шаную воїнів, біжу за героїв України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-