На Прикарпатті розпочались навчання рятувальників із залученням авіації

На Прикарпатті розпочались навчання рятувальників із залученням авіації

Відео
Укрінформ
В Івано-Франківській області розпочались п’ятиденні навчання рятувальної служби із залученням повітряних суден.

Про це в Івано-Франківську на пресконференції розповів начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На території Івано-Франківської області розпочались навчання, тренувальні збори з гасіння лісових пожеж із залученням повітряних суден ДСНС... В період з 29 липня до 2 серпня відбудуться практична частина цих тренувальних зборів», - зазначив Чернецький.

Читайте також: Зливи, град та шквали: ДСНС попереджає про погіршення погоди

За словами командира Спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України полковника Івана Коробки, в Україні вже створена єдина система авіаційної безпеки. Спеціальний авіаційний загін – єдиний авіаційний підрозділ в системі ДСНС в Україні, який залучають до гасіння пожеж на території України та інших держав. Він додав, що Прикарпатті рятувальники опановуватимуть авіацію посеред гір.

«Мета (навчання – ред.) – підготувати екіпажі до будь-яких ситуацій саме у гірській місцевості. Зважаючи, що на Івано-Франківщині зростає потік туристів і, на жаль, часом вони потребують допомоги, цей напрямок має особливе значення у нашій роботі... Ми підготуємо 7 екіпажей на літаках і 15 – на вертольотах. Максимальне навантаження льотної роботи заплановане на завтра», - зауважив Коробка.

Читайте також: Рятувальники зі складу ООС за тиждень знешкодили майже 170 мін

Він додав, що сьогодні до Івано-Франківська прилетіли 2 літаки Ан-32П та гелікоптер Мі-8МТ. Для логістичного забезпечення рятувальники застосовуватимуть Івано-Франківський аеропорт.

Серед викликів під час навчання полковник назвав несприятливі погодні умови, відсутність обладнаних місць для посадки вертольотів, а також відсутність великих водойм у Карпатах.

Відомо, що з початку року на території Прикарпаття виникли понад 2,3 тис. пожеж, більшість з яких - у природних екосистемах. Повітряними суднами до лікувальних закладів рятувальники транспортували 12 людей.

Фото: if.dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-