На прощу до Зарваниці приїхали 80 тисяч паломників

На прощу до Зарваниці приїхали 80 тисяч паломників

Фото
Укрінформ
У загальнонаціональній християнській прощі до Марійського духовного центру в Зарваниці на Тернопільщині взяли участь більш як 80 тисяч прочан.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної ради.

"Понад 80 тисяч паломників взяли участь у загальноукраїнській прощі до Зарваниці. Зі всіх областей України, АР Крим та з-за кордону прибули віряни на загальноукраїнську прощу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в облраді, деякі з вірян йшли впродовж п‘яти днів. Участь у заходах взяло також духовенство з Чехії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Канади та Польщі.

На прощу до Зарваниці приїхали 80 тисяч паломників / Фото: Снітовський Олег, Укрінформ

Інформують, що цьогорічна проща, приурочена 30-річчю виходу Греко-католицької церкви з підпілля та молитві за мир, традиційно розпочалась багатотисячною ходою зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де єпископи, священики та вірні просили у Матері Божої миру та заступництва для українського народу.

Читайте також: Папа Римський благословив чудотворну ікону з України

У неділю, 14 липня, відбулась Архиєрейська божественна літургія під наставництвом глави УГКЦ Святослава Шевчука. Участь у богослужінні взяли також представники різних рівнів влади.

Як повідомлялося, за даними ДСНС, до забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час проведення загальнонаціональної прощі до Зарваниці 13-14 липня залучено 125 рятувальників та 34 одиниці спецтехніки. Також рятувальники надали для потреб паломників намети для ночівлі та польові кухні, де можна було отримати гарячу їжу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-