На EdCamp флешмоб учителів установив рекорд

На EdCamp флешмоб учителів установив рекорд

Фото
Укрінформ
На площі Конституції у Харкові 650 вчителів-учасників П’ятої національної освітянської (не) конференції EdCamp Ukraine провели флешмоб #ВЧИТЕЛЮЙ, до якого в режимі онлайн долучилися вчителі з 25 регіонів України.

Це рекорд України з найбільшої кількості населених пунктів, долучених до заходу під час прямого включення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Близько 21 години, незважаючи на дощ, на площі Конституції зібралися 650 вчителів-учасників EdCamp з різних регіонов країни та ще делегацій з 20 країн світу. Учасники акції згуртувалися у величезний напис-хештег #ВЧИТЕЛЮЙ 43 метри завдовжки. Також педагоги тримали в руках таблички, на яких кожен написав чому залишається працювати в освіті, наприклад: "#Вчителюй, бо треба рятувати світ”.

Крім того, вони засвітили ліхтарики, закликаючи до прозорості та ясності у сфері освіти, намаганні реформувань, викорінення корупції. На встановленому на площі екрані виводилися зображення освітян із такими ж табличками з усіх куточків України, де відбувалися події у форматі EdCamp. Учасників акції у Харкові підтримали вчителі 58 міст та містечок, у тому числі, з окупованих територій Криму та Донецької і Луганської областей, які зараз мешкають у підконтрольних Україні містах і селах. Це символізувало єднання спільноти на підтримку вчительської професії.

Учасники EdCamp провели флешмоб / Фото: В`ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Разом із освітянами участь у акції взяли міністр освіти й науки України Лілія Гриневич, експерти з освіти та суміжних галузей України та зарубіжжя, представники Харківської ОДА.

“Вчитель - це серце школи, саме в його руках доля наших дітей. Спільнота EdCamp Ukraine об’єднала найбільш прогресивних, пасіонарних, натхненних вчителів, які використовують зміни для вдосконалення шкільної освіти. Ми маємо пам’ятати: наша сила у єдності, у здатності боротися за наші спільні цінності. Кожен EdCamp демонструє це знову і знову", - зазначила Гриневич.

За словами засновника EdCamp Ukraine Олександра Елькіна, тема цьогорічного EdCamp стала результатом кількох років обговорень з учителями і цьогорічного візиту до Нобелівського лауреату миру Далай-Лами XIV: "Він вважає найважливішою задачею сучасності хорошу освіту і вкорінення в дітях принципів етичної взаємодії зі світом, і ми це підтримуємо. Цього року ми почнемо впроваджувати в українських школах програму соціально-емоційного та етичного навчання SEE Learning, розроблену університетом Ейморі за підтримки власне Далай-Лами та низки світових університетів".

Читайте також: У Харкові 5-й вчительський EdCamp Ukraine зібрав близько тисячі освітян та експертів

Під час флешмобу на площі Конституції відбулася ще одна освітянська акція: зібрано сотні книжок для дітей, які навчаються під час тяжких захворюваньв лікарні. Акція є частиною проекту "Право на освіту", що виступає за надання якісної шкільної освіти дітям у медичних закладах.

Щодо рекорду, то, до речі, 2 липня 2018 року на цій самій площі Харкова учасники EdCamp встановили рекорд "Українське вчительство за школу як простір, безпечний для дитини". Тоді 600 освітян утворили п’ять символічних фігур, кожна з яких позначала той чи інший аспект безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня у Харкові відкрилась П’ята національна освітянська (не) конференції EdCamp Ukraine 2019. Протягом 3 днів близько 1000 учасників заходу вивчатимуть ключові питання освіти: як зберегти та розвинути реформу Нової української школи та підвищити статус вчителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-