Дитина у валізі: поліція спростувала чутки про причини смерті малюка

Дитина у валізі: поліція спростувала чутки про причини смерті малюка

Укрінформ
На тілі 2-річного хлопчика, якого знайдено 27 червня мертвим у валізі на околиці Чернівців, не виявлено ознак насильницької смерті.

Про це під час брифінгу повідомили заступник начальника ГУНП в Чернівецькій області – начальник слідчого управління Олександр Чубей та начальник управління карного розшуку ГУНП Олександр Раренко, поінформували в обласній поліції.

«Не відповідають дійсності чутки про численні сліди побоїв, які нібито були на тілі дитини. Під час судово-медичної експертизи на тілі хлопчика не виявлено ознак насильницької смерті. Для встановлення причин смерті призначено додаткові дослідження», - уточнили поліцейські.

На брифінгу було спростовано інформацію про спільника Анни Пілявської, яка є матір’ю хлопчика.

«Працівники поліції опитали мешканців будинків, вилучили відеозаписи з камер зовнішнього спостереження та інші речові докази, які можуть мати значення для розслідування. Встановлено, що в ніч з 26-го на 27-ме червня жінка самостійно доставила валізу з тілом сина на місце, де його в подальшому було знайдено перехожими», - наголосили учасники брифінгу.

Поліцейські Буковини та сусідніх областей продовжують пошуки Анни Пілявської.

Читайте також: Матір хлопчика, знайденого мертвим у Чернівцях, оголосили в розшук

Наразі відомо, що жінка приїхала до Чернівців з Хмельницького приблизно місяць тому і проживала разом із сином в орендованому помешканні. Сусіди розповіли, що жінка ніде не працювала, за своїм сином - Сашком - не дивилася, його часто підгодовували. Останнім часом малюк погано себе почував.

Як розповів ТСН начальник Чернівецького обласного бюро судмедекспертизи Віктор Бачинський, експертиза засвідчила, що хлопчик хворів на бронхіальну астму.

“Легені були як у дорослої нездорової дитини. Тому, можливо, причиною смерті могло стати ненадання допомоги під час нападу астми", - сказав Бачинський.

Знайомі розповіли, що раніше Анна працювала швачкою, поводила себе дивно. Зокрема, постійно вигадувала якісь історії і вірила, що вони відбувалися насправді.

Поліцейські ГУНП в Чернівецькій області проводять слідчі дії за участю батьків Анни Пілявської, які приїхали до Чернівців. Правоохоронці підготували клопотання до слідчого судді про призначення ще низки судових експертиз (трасологічна, дактилоскопічна, молекулярно-генетична експертизи) для аналізу вилучених речових доказів.

На розшук матері орієнтовано особовий склад поліції Чернівецької області та сусідніх регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-