Побиття оператора на

Побиття оператора на "Барабашово": підозрюваного відправили під домашній арешт

Фото
Укрінформ
Київський районний суд Харкова відправив підозрюваного у нападі на оператора Вадима Макарюка під цілодобовий домашній арешт до 10 серпня.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"12 червня Київський районний суд Харкова обрав 26-річному харків’янину запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 10 серпня із застосуванням електронного засобу контролю", - йдеться у повідомленні.

Слідство оголосило йому про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також: В ОБСЄ засудили напад на журналіста Макарюка

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня під час конфлікту на території ТЦ "Барабашово" невідомі заподіяли тілесні ушкодження 36-річному оператору одного з харківських телеканалів та заволоділи його відеокамерою. Лікарі діагностували в потерпілого геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

Раніше поліція інформувала, що на території ринку "Барабашово" стався конфлікт між активістами "Національного корпусу", підприємцями ринку та його охороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-