Зубко: Децентралізацію розпочинали як щеплення від федералізму і вона зшиває країну

Зубко: Децентралізацію розпочинали як щеплення від федералізму і вона зшиває країну

Укрінформ
Реформу децентралізації влади у 2015 році розпочинали як щеплення від федералізму і вона зшиває країну в сучасних умовах.

Про це написав віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

"У 2015-му ми починали децентралізацію якраз як щеплення від федералізму та сепаратизму. Сьогодні наша реформа міцно зшиває країну. Громади відчули, що таке справжня свобода у прийнятті рішень, навчились користуватись новими повноваженнями і ресурсами, створювати власні стратегії розвитку, будувати перспективи майбутнього. З реформою українці пройшли вишкіл мозку, прищеплення нових цінностей та принципів демократії", - наголосив він.

Зубко додав, що днями його здивувала заява «Опоблоку» про те, що у майбутньому парламенті вони планують провести "справжню децентралізацію": "Про що це? Що таке у розумінні частини суспільства термін «справжня»? Чомусь здається, що мова йде про федералізацію. І це не може не насторожувати!".

Читайте також: У ВР пропонують підтримати законопроект, який зніме судові перепони в об’єднанні громад

Він підкреслив, що важливо не дати підмінити децентралізацію на федералізацію, або чимось іншим, і кинути країну ще на роки у стару систему ручного управління.

Зубко також запропонував українцям запровадити флешмоб: «Запитай у кандидата про децентралізацію!». Зокрема, він пропонує питати у кандидатів у народні депутати: яка основна мета децентралізації; які можливості та інструменти пропонує держава для досягнення мети децентралізації; які наступні кроки повинен зробити парламент для продовження реформи децентралізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-