На Донеччині збудували дві нові амбулаторії

На Донеччині збудували дві нові амбулаторії

Фото
Укрінформ
У двох селищах Донеччини - Кіндратівка та Петрівське завершили будівництво двох нових амбулаторій загальної практики - сімейної медицини.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць.

«Завершили будівництво двох нових амбулаторій загальної практики - сімейної медицини у Костянтинівському та Волноваському районах - селищах Кіндратівка та Петрівське», - написав очільник області.

Він зазначив, що амбулаторія у Кіндратівці обслуговуватиме 2624 жителі Кіндратівки, Куртівки, Осикового, Торецького, Торського, Райського, Петрівки, Приюта, Новопавлівки, Павлівки, Софіївки та Миколайпілля, у тому числі 333 дитини. На її будівництво, придбання інвентарю, меблів, обладнання та облаштування житла для лікаря витратили 6,5 млн грн (5,1 млн грн з державного, решта – з районного бюджету).

Нові абулаторії у Кіндратівці та Петрівському/ Фото: facebook.com/oleksandrkuts

Амбулаторія загальної практики - сімейної медицини с.Петрівське обійшлася у 5,13 млн грн. З них 3,9 млн грн надійшли з державного бюджету, 700 тис. грн з обласного та 530 тис. грн - з районного бюджетів. Вона надаватиме допомогу 1973 жителям Петровського, Єгорівки, Степного, Кропивницького, 272 з яких – діти. На обліку в амбулаторії перебуває 119 переселенців з тимчасово окупованих територій, у тому числі 35 дітей.

Читайте також: Зарплати вищі і нові амбулаторії: як реформується медицина на Буковині

«Як у Кіндратівці, так і в Петрівці подбали про те, щоб і лікарям, і їхнім пацієнтам було комфортно - заклади забезпечені усім необхідним медичним обладнанням, твердим та м’яким інвентарем, меблями, водопостачанням, підключені до мережі інтернет. Медицину в сільській місцевості робимо якісною та доступною», - підкреслив Куць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-