У Бучанській колонії на Київщині виявили порушення прав в’язнів

У Бучанській колонії на Київщині виявили порушення прав в’язнів

Укрінформ
Києво-Святошинська місцева прокуратура відреагувала на виявлені факти порушень прав в’язнів у Державній установі “Бучанська виправна колонія (№85)”.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

“Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури за результатами перевірки в державній установі “Бучанська виправна колонія (№85)” виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при накладенні на засуджених дисциплінарних стягнень у вигляді поміщення до дисциплінарного ізолятора”, - йдеться у повідомленні.

Як встановлено, адміністрацією вказаної установи в порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства протиправно поміщено до дисциплінарного ізолятора шістьох засуджених.

“Реагуючи на зазначені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою скеровано вказівку начальнику виправної колонії з вимогою вжити заходів до усунення порушень законодавства, причин та умов, що їм сприяли. За результатами розгляду даної вказівки шістьох засуджених, яких незаконно утримували в дисциплінарному ізоляторі, негайно звільнено”, - зазначають у прокуратурі.

Читайте також: Після бунту з одеської колонії етапували 58 засуджених

Вирішується питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних службових осіб установи.

Робота щодо захисту прав засуджених триває та перебуває на особливому контролі місцевої прокуратури.

Фото: wikimapia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-