Після бунту з одеської колонії етапували 58 засуджених

Після бунту з одеської колонії етапували 58 засуджених

Укрінформ
Із державної установи “Південна виправна колонія 51” етаповано в інші установи Одеської області 58 засуджених.

Про це повідомляє у Facebook Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції.

“02.06.2019 року 58 засуджених ДУ "Південна виправна колонія 51" етаповано до інших установ Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції аналогічного рівня безпеки для подальшого відбування покарань”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що переведення засуджених здійснювалось з дотриманням вимог чинного законодавства на підставі рішення міжрегіональної комісії, прийнятого за результатами розгляду звернень, які надійшли від засуджених.

“Під час переведення скарг та заяв щодо неправомірних дій не надходило”, - наголошують у відомстві.

Як повідомлялося, 27 травня у Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися заворушення, що супроводжувалися пожежею. Постраждали 13 працівників виправного закладу, троє з них були госпіталізовані.

Перший заступник глави Національної поліції - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що заворушення в одеській колонії розпочалися за вказівкою "злодіїв у законі" з метою дестабілізації ситуацію.

Заступник міністра юстиції Денис Чернишов повідомив, що у колонії №51 перебувають 445 ув'язнених, що, за його словами, становить менше, ніж 50% наповнення, і згідно з постановою Кабінету міністрів дозволяє розглядати питання про оптимізацію цієї установи.

Він також розповів, що на засіданні комісії Міністерства юстиції з оптимізації установ виконання покарань було розглянуто доповідну записку щодо стану колонії №51 і пропозиції щодо її подальшого функціонування.

Читайте також: Стало відомо, куди переведуть в’язнів з одеської колонії

Зокрема, як повідомив на брифінгу начальник Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції Олександр Малахов, до Мін’юсту подали листа з проханням про консервацію установи, оскільки в результаті подій 27 травня ряд споруд не можна експлуатувати, згідно з інструкціями і правилами безпеки.

За його словами, у Мін’юсті з цим погодилися.

Як розповів Чернишов, засуджених із виправної колонії 51 переведуть до інших установ.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-