Поліція встановила осіб, причетних до штурму Львівської ратуші

Поліція встановила осіб, причетних до штурму Львівської ратуші

Укрінформ
Поліцейські встановили осіб, причетних до штурму Львівської міської ради.

“Поліцейські опитали очевидців події та встановили осіб, причетних до скоєння правопорушення”, - йдеться у повідомленні.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, призначено низку експертиз, зокрема судово-медичну, хімічну та інші.

У ході досудового розслідування правоохоронці також вивчають записи камер відеоспостереження.

На площі Ринок поблизу Львівської міської ради поліцейські цілодобово здійснюють посилені заходи безпеки з метою недопущення порушень правопорядку.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня активісти, які проводять під міськрадою Львова безстрокову акцію протесту, виламали двері до Ратуші та увірвались всередину, при цьому виникли сутички, в яких одному із охоронців та директору департаменту “Адміністрація міського голови” Євгену Бойку було завдано побоїв. Останній із травмою селезінки перебуває у лікарні.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Читайте також: Штурм Львівської мерії: посадовця госпіталізували з травмою селезінки

Акції протесту у Львові розпочались із пікетування міськради власниками і працівниками МАФів, яким міська влада заборонила торгувати алкоголем. Тоді пікетувальники перекрили рух трамваїв на площі Ринок, викотивши на колії залізні діжки. Згодом протестувальники зірвали засідання виконкому міськради та облили фарбою кількох членів виконкому. Згодом акція протесту переросла у безстрокову. Протестувальники розбили під Ратушею наметовий табір, а їх вимоги суттєво розширилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-