У Харкові Жадан виступив на підтримку волонтерського намету

У Харкові Жадан виступив на підтримку волонтерського намету

Фото
Укрінформ
Поет і музикант Сергій Жадан виступив у центрі Харкова на площі Свободи на рок-концерті на підтримку волонтерського намету "Все для перемоги!".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Харкові, я знаю, люблять рок-музику, і я радий, що люди нас чекали, тепло зустріли. Взагалі Харків - особливе місто. Приїжджаючи сюди, ми завжди сподіваємося на краще, і сьогодні ми це відчули: слоган "Все для перемоги!" нас об'єднав", - зазначив Жадан у коментарі Укрінформу.

У концерті, окрім рок-групи "Жадан і собаки", також взяли участь українські колективи "Папа Карло" і Alcohol Ukulele.

Виступ Жадана у Харкові на підтримку волонтерського намету "Все для перемоги!"/ Фото В'ячеслава Мадієвського

За словами ведучої концерту, засновниці чинного в Харкові проекту "Мистецькі вівторки" Марко Терен, організатори розраховували зібрати на площі півтисячі людей, але прийшли набагато більше.

"Є два приводи для концерту: суд відмовив представникам Харківської міськради в обмеженні протесту на площі Свободи, тому намет стоятиме, і це треба відзначити. До того ж музика - найкращий засіб для об'єднання людей, яке сьогодні дуже необхідне, щоб відстоювати свої права і боротися з сепаратизмом", - підкреслила Марко Терен.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що готовий задовольнити петиції деяких городян про знесення намету зі збору допомоги українським військовим на площі Свободи і повернення нинішньому проспекту імені маршала Жукова.

Після цього в центрі Харкова відбувся мітинг проти знесення намету волонтерів для збору допомоги армії.

Заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко відкрила там свою громадську приймальню.

Читайте також: Жадан ініціював рок-концерт у Харкові біля намету "Все для перемоги"

18 травня Харківський окружний адмінсуд залишив без задоволення позов міськради, яка просила прибрати з центру міста намет волонтерів. 20 травня Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив скаргу представників Харківської міськради на рішення суду першої інстанції від 18 травня.

Водночас, 20 травня о 04:30 невідомі підпалили намет "Все для перемоги!". В результаті події ніхто з людей не постраждав, але у вогні згоріла частина тенту намету, дах, підлогу і банер "Все для перемоги!". Збитки від пожежі становлять кілька десятків тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-