Жадан ініціював рок-концерт у Харкові біля намету

Жадан ініціював рок-концерт у Харкові біля намету "Все для перемоги"

Укрінформ
Концерт "Рок для перемоги" відбудеться 30 травня у 19:00 на підтримку намету "Все для перемоги" на площі Свободи у центрі Харкова за участі групи "Жадан і собаки" та інших харківських рок-музикантів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла ведуча майбутнього концерту, засновниця діючого у Харкові проекту "Мистецькі вівторки" Марко Терен.

"Концерт ініційовано відомим українським поетом та музикантом Сергієм Жаданом, до якого приєдналися інші рок-музиканти Харкова, починаючи з групи "Папа Карло" Василя Рябка. Відомий харківський художник Нікіта Тітов зробив оригінальну афішу, на яку вже відреагували чимало людей, які бажають прийти на концерт біля намету. Розраховуємо зібрати на півтори години більше півтисячі людей. Для цього є два приводи: суд відмовив представникам Харківської міськради у обмеженні протесту на майдані Свободи, тож намет стоятиме, і це треба відзначити. До того, ж музика - кращий засіб для об'єднання людей, яке сьогодні дуже потрібне, щоб відстоювати свої права та боротися з сепаратизмом", - пояснила Марко Терен.

За її словами, на концерті також будуть збирати гроші на відновлення намету, який постраждав від пожежі вночі 20 травня. "Щодо програми, то пролунають хіти українських та харківських рок-груп", додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня відомий український музикант та співак Святослав Вакарчук відвідав у Харкові намет "Все для перемоги" на площі Свободи та поставив свій підпис під зверненням проти перейменування проспекта Григоренка на проспект Жукова. Вакарчук також сказав про підтримку активістів, які у суді перемогли позивачів з Харківської міськради, які намагалися знести намет.

Учора ж Вакарчук дав два концерти - один плановий, інший на прохання глядачів - у Харківському національному театрі опери та балету імені Лисенка з оркестром "Віртуози Києва", де не тільки співав, але й зіграв на роялі. Перед концертом Вакарчук відвідав військовий шпиталь у Харкові.

Читайте також: Вакарчук підписався проти проспекту Жукова у Харкові

20 травня Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив скаргу представників Харківської міськради на рішення суду першої інстанції від 18 травня, яким відмовлено у позові міськраді щодо обмеження протесту на майдані Свободи з використанням намету або інших споруд.

20 травня о 04:30 невідомі підпалили намет "Все для перемоги", встановлений активістами на площі Свободи у 2014 році. Внаслідок події ніхто з людей не постраждав, але згоріла частина тенту намета, дах, підлога та банер "Все для перемоги!". Збиток від пожежі складає кілька десятків тисяч гривень.

9 травня міський голова Харкова Геннадій Кернес написав у Facebook, що готовий задовольнити петиції містян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-