Вакарчук підписався проти проспекту Жукова у Харкові

Вакарчук підписався проти проспекту Жукова у Харкові

Укрінформ
Відомий український музикант та співак Святослав Вакарчук відвідав у Харкові намет "Все для перемоги" та поставив свій підпис під зверненням проти перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

Про це кореспонденту Укрінформу розказав координатор харківського Євромайдану, журналіст Володимир Чистилін.

"Відомий український музикант та співак Святослав Вакарчук, який зараз перебуває у Харкові, відвідав намет "Все для перемоги", що на площі Свободи та поставив свій підпис під зверненням проти перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова", - зазначив Чистилін.

За його словами, Вакарчук також сказав про підтримку активістів, які у суді перемогли позивачів з Харківської міськради, які намагалися знести чи перенести намет з площі Свободи.

"Щодо перебування Вакарчука у Харкові, то сьогодні у нього було два концерти - один плановий, а другий на прохання глядачів - у Харківському національному театрі опери та балету імені Лисенка з оркестром "Віртуози Києва", де він не тільки співав, але й сам зіграв на роялі. Вакарчук присвятив концерт бійцям АТО. До речі, сьогодні ж він відвідав військовий шпиталь, що на вулиці Культури у центральній частині Харкова, де вшанував поранених", - додав Чистилін.

За його словами, Вакарчук сьогодні ж повертається до Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив скаргу представників Харківської міськради на рішення суду першої інстанції від 18 травня, яким відмовлено у позові міськраді щодо обмеження протесту на майдані Свободи з використанням намету або інших споруд.

20 травня о 04:30 невідомі підпалили намет "Все для перемоги", що встановлений активістами на площі Свободи у 2014 році.

У гасінні намету взяли участь активісти та патрульні поліцейські, які чергують неподалік на площі. Внаслідок події ніхто з людей не постраждав, але згоріла частина тенту намету, дах, підлога та банер "Все для перемоги!".

За словами співорганізатора намету Бориса Редіна, активісти й надалі захищатимуть намет: "Тепер є привід об’єднати усі патріотичні організації міста та підготувати гідну законну відповідь міськраді - аж до відставки Геннадія Кернеса з посади Харківського міського голови", - заявив він.

Читайте також: У Харкові підпалили волонтерський намет "Все для перемоги"

9 травня міський голова Харкова Геннадій Кернес написав у Facebook, що готовий задовольнити петиції містян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-