Молоді активісти Донеччини набували в Польщі досвіду місцевого самоврядування

Молоді активісти Донеччини набували в Польщі досвіду місцевого самоврядування

Децентралізація
Укрінформ
Представники Донецького обласного дитячо-молодіжного центру та громадської організації «Молодь сходу України» відвідали Польщу, де ознайомилися з цікавими практиками місцевого самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

"З 19 по 25 травня активна молодь Донеччини долучилася до програми «Study tour to Poland». Представники Донецького обласного дитячо-молодіжного центру та громадської організації «Молодь сходу України» відвідали Польщу", - йдеться у повдіомленні.

Як зазначили в ОДА, у Сілезькому воєводстві учасники освітньої поїздки дізналися, як працюють органи місцевого самоврядування, як здійснюється співпраця з громадськими організаціями, як відбуваються конкурси громадських бюджетів та реалізація соціально важливих проектів, та результати децентралізації в дії.

Читайте також: На Вінниччині можуть створити нову ОТГ - Тиврівську

Зокрема, у місті Глівіце учасники заходу познайомились із принципом діяльності «парасолькових» центрів суспільних ініціатив, які надають підтримку громадським організаціям, підприємцям та волонтерам. У Думброва-Гурничі спостерігали за процесом ревіталізації старої фабрики та її перетворення у «Фабрику, сповнену життя», яка стане культурним центром міста. У Рибнику відвідали стару шахту, яка вже пройшла процес ревіталізації та є діючим центром індустріальної культури. У Цешині мали можливість поспілкувалися з представниками влади повіту та ознайомились із діяльністю громадської організації «Батут».

Під час зустрічей та активного спілкування в учасників поїздки з’явилося чимало ідей для подальшої співпраці, наголосили в обладміністрації.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-