У Яремче отруїлися четверо дітей, які приїхали на відпочинок

У Яремче отруїлися четверо дітей, які приїхали на відпочинок

Укрінформ
17 дітей та 2 вихователі із Запоріжжя приїхали на Прикарпаття на відпочинок у приватній садибі. Через день після заїзду чотирьом дітям стало зле, їх госпіталізували.
Про це кореспонденту Укрінформ повідомив перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Сендецький.

“Група із Запоріжжя: класний керівник, ще один дорослий у супроводі і 17 дітей 26 травня приїхали на відпочинок у приватну садибу “У Мирона" м. Яремче. Приїхали по цивільно-правовій угоді. 27 травня зранку вони пішли на екскурсію на гору Піп Іван, взяли з собою сухі пайки. Піднялися наверх, там перекусили, по дорозі пили воду там десь безпосередньо із природних джерел. І на вечір на погане самопочуття скаржилось спочатку троє дітей, потім ще одна. Наразі у лікарні знаходиться четверо дітей”, - прокоментував Микола Сендецький.

В усіх хворих встановлено попередній діагноз "гострий гастроентероколіт". Стан дітей розцінювався як задовільний, середнього ступеня важкості, скарги були на загальну слабкість, температуру, пронос, нудоту, блювоту, болі в животі.

У головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створили комісію з розслідування факту отруєння. Заявляють, що заклад не був включений до переліку дитячих відпочинково-оздоровчих закладів Івано-Франківської області. Також зауважують, що керівники дитячої відпочинкової групи та власники садиби не попередили органи місцевого самоврядування за 10 днів про заїзд дітей.

Читайте також: Сальмонельоз у Миколаєві: шестеро в лікарні, двоє - у тяжкому стані

"Власник садиби не зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів. Обстеження закладу перед заїздом дітей не проводилось”, - повідомили в управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

В ході епідобстеження відібрано проби води, змиви на вміст патогенної мікрофлори. Головне управління Держпродспоживслужби в області планує проведення позапланової перевірки приватної садиби «У Мирона».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-