У Бахмуті підвозять воду до районів, де відучора відключене водопостачання

У Бахмуті підвозять воду до районів, де відучора відключене водопостачання

Укрінформ
У Бахмуті Донецької області організували підвіз води до районів, у яких відучора відключене центральне водопостачання.

Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"27 травня відповідно до вимог «Укрінтеренерго» оператором системи розподілу ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» відключено електропостачання Артемівської фільтрувальної станції. У результаті припинена подача води в деякі частини міста Бахмут. В райони, які залишились без водопостачання, здійснюється підвіз води згідно з графіком", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що облдержадміністрація спільно з ДСНС, відповідними структурними підрозділами та місцевими органами виконавчої влади здійснює постійний моніторинг ситуації щодо водопостачання регіону та вживає всіх необхідних заходів для якомога скорішої стабілізації ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 27 травня, відповідно до вимог постачальника електроенергії ДП «Укрінтеренерго» оператором системи розподілу ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» було відключено електропостачання Артемівську фільтрувальну станцію. У результаті припинено подачу води споживачам Бахмута, Соледару, Парасковіївки, Благодатного, Бахмутського, Покровського.

У Донецькій області, за даними облдержадміністрації, заборгованість муніципальних водоканалів за спожиту воду перед КП «Компанія «Вода Донбасу» досягає майже 1,4 млрд грн, з яких 48% - заборгованість водоканалів з окупованих територій регіону.

Читайте також: Бахмут і Соледар без води: влада Донеччини просить керівництво країни про допомогу

З початку квітня ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля розпочало відключення "Води Донбасу" від електроенергії через відсутність договору з Укрінтеренерго.

28 травня обласна влада Донеччини звернулася до уряду, Адміністрації Президента та профільних міністерств з проханням допомогти у відновленні водопостачання у Бахмуті, Соледарі та інших населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-