В Одесі запевняють, що групової втечі з колонії не було

В Одесі запевняють, що групової втечі з колонії не було

Укрінформ
Інформація про вчинення групової втечі засуджених з установи «Південна виправна колонія (№ 51)» не відповідає дійсності.
Про це інформують у Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України на сторінці у Facebook.

“Інформація про вчинення групової втечі засуджених з установи не відповідає дійсності. Адміністрацією установи проводяться відповідні режимні заходи для стабілізації стану правопорядку. На місце події виїхали працівники Адміністрації ДКВС України”, - ідеться в повідомленні.

У ДКВС інформують, що 27 травня 2019 року під час проведення заходів з етапування з Південної виправної колонії (№ 51) до інших установ “6 засуджених негативної спрямованості на чолі з так званим «смотрящим», інші засуджені проявили групову непокору законним вимогам адміністрації, здійснили напад та завдали 7 працівникам установи тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, підпалили пожежний автомобіль, чергову частину та бібліотеку установи”.

Повідомляється, що для припинення групової непокори та недопущення масових заворушень серед засуджених, а також з метою забезпечення безпеки персоналу, начальником установи було оголошено загальний збір персоналу, вжито першочергових заходів щодо ліквідації наслідків протиправних дій та стабілізації оперативної обстановки. “З питань надання медичної допомоги до адміністрації установи засуджені не звертались”, - наголошують у повідомленні.

Читайте також: Бунт в одеській колонії почався за вказівкою "злодіїв у законі" - Аброськін

Водночас повідомляється, що керівництвом Південного міжрегіонального управління проведено збір особового складу груп швидкого реагування установ виконання покарань та воєнізованого формування в повному екіпіруванні, а також в порядку взаємодії залучено територіальні підрозділи Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, у Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися заворушення. За попередніми даними, постраждали четверо працівників колонії.

Державна установа «Південна виправна колонія (No 51)» - виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-