Бунт в Одеській колонії: у постраждалих працівників - черепно-мозкові травми

Бунт в Одеській колонії: у постраждалих працівників - черепно-мозкові травми

Фото
Укрінформ
У чотирьох працівників Південної виправної колонії №51 в Одесі, які постраждали під час влаштованих групою засуджених заворушень, медики діагностували черепно-мозкові травми.
Про це на брифінгу розповіла заступник начальника Міжрегіонального Південного управління з питань захисту прав засуджених та осіб, взятих під варту, Наталя Білак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Постраждали внаслідок дій учасників заворушень четверо працівників пенітенціарного закладу. Вони госпіталізовані. Медики діагностували черепно-мозкові травми», - сказала Білак.

За фактом заворушень, уточнила Білак, проводяться службові розслідування. Внесено відомості до ЄРДР за ознаками статті 392 «Дії, що дезорганізують роботу працівників установи виконання покарань» Кримінального кодексу України.

Білак додала, що персонал колонії не допустив втеч засуджених з пенітенціарного закладу. Разом з тим вона спростувала чутки про неякісне харчування засуджених у виправній колонії №51. За її словами, наразі адміністрація врегульовує ситуацію, що виникла внаслідок заворушень. Також Білак повідомила, що сьогодні надасть додаткові відомості журналістам про ситуацію на території колонії.

Як повідомляв Укрінформ, у Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися заворушення - арештанти протестували нібито через невдоволення умовами утримання та харчування. За попередніми даними, постраждали четверо працівників колонії.

Читайте також: В Одеській виправній колонії арештанти влаштували бунт і підпал

За інформацією Сергія Старенького, екс-керівника Державної пенітенціарної служби, конфлікт в'язнів та персоналу колонії триває вже кілька днів, а 27 травня переріс у відкрите протистояння. Ув'язнені побили і вигнали працівників колонії та влаштували підпал.

Державна установа «Південна виправна колонія (No 51)» - виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-