Повінь на Закарпатті: річка Турія знесла три мости й затопила півсотні будинків

Повінь на Закарпатті: річка Турія знесла три мости й затопила півсотні будинків

Фото, відео
Укрінформ
Село Тур’я Поляна на Перечинщині під час паводка на Закарпатті 23 травня стало одним із тих населених пунктів, де виявилося найбільше підтоплених дворогосподарств та осель.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця подій.

За інформацією рятувальників, тут підтоплено 62 господарства та 45 житлових будинків і зафіксовано історичний максимум води у притоці Ужа - Турії.

У людей в селі Тур’я Поляна на Перечинщині залиті городи, двори, оселі та підвали. Річка Турія, яка піднялася за добу до понад трьох метрів, знесла у селі три мости. Це село залишаться критичною точкою під час травневого паводка на Закарпатті.

Наслідки повені на Закарпатті / Фото: Гудак Сергій. Укрінформ

Місцеві жителі кажуть, що вода в річці прибула пізно увечері аномально швидко - буквально за півгодини. За припущеннями селян це могло статися внаслідок спуску води в дамбі на міні-ГЕС, що розташована вище за течією річки.

Таким чином у Тур’ї Поляні в ніч на четвер було зафіксовано перевищення історичного максимум підйому води – 349,8 см відносно нуля посту, про що повідомили зранку в Закарпатській ОДА.

За інформацією закарпатських рятувальників, зараз на Перечинщині критичною залишається ситуація у селах Тур’я Поляна, Тур’я Пасіка та Порошково.

Там працюють рятувальники із технікою, мотопомпами.

На даний момент потреби в евакуації населення немає. Ситуація під контролем спеціальних служб.

Читайте також: На річках Закарпаття вода перевищила рівень катастрофічної повені 1998 року

Як повідомлялося, 22 травня на Закарпатті розпочався паводок, спричинений сильними зливами. За два дні в області випала місячна норма опадів. Критична ситуація в Іршавському районі — вздовж течії річки Боржава, а також — по течії Ужа та його приток у Перечинському та Ужгородському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-