Протестувальники перекрили одну з найбільших вулиць Чернівців

Протестувальники перекрили одну з найбільших вулиць Чернівців

Фото
Укрінформ
У Чернівцях близько 70 людей перекрили одну з найдовших вулиць міста, яка веде до Калинівського ринку - вулицю Хотинську. Люди вимагають провести капітальний ремонт цієї вулиці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо, що цього року на поточний ремонт вулиці Хотинської виділили 3 мільйони гривень з державного бюджету. Але ця вулиця перебуває у настільки поганому стані, що поточний ремонт їй не допоможе. Ми вимагаємо, щоб на цій вулиці провели капітальний ремонт", - говорить один з активістів Юрій Ковалець.

Учасники акції спочатку проінспектували дорожнє покриття. Потім виклали на нього запчастини від автомобілів та утворили живий ланцюг. Ніякий транспорт не пропускають.

До протестувальників приїхав міський голова Чернівців Олексій Каспрук, в.о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк, начальник департаменту ЖКГ міськради Володимир Бешлей, та начальник Служби автомобільних доріг області Ігор Гах. Вони спілкуються із протестувальниками.

І в міській раді, і в облдержадміністрації обіцяють винести на найближчі сесії міської та обласної рад звернення до Уряду щодо виділення грошей на капітальний ремонт цієї вулиці.

"Уже цього четверга я винесу на сесію звернення до уряду з проханням виділити 200 мільйонів гривень на капітальний ремонт вулиці Хотинської. Але навіть якщо держава виділить гроші, то на розробку проектно-кошторисної документації та проведення тендерів треба багато часу, тому реально ремонт можуть розпочати аж в листопаді-грудні", - сказав Каспрук.

Але протестувальники не погоджуються з цим і дають владникам місяць на розробку усіх документів та початку ремонтів.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу у поліції Чернівецької області, на місці працюють патрульні, регулюють об'їзд цієї ділянки дороги.

Фото: Віталій Олійник 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-