Через негоду без світла залишилися 146 населених пунктів у п’яти областях

Через негоду без світла залишилися 146 населених пунктів у п’яти областях

Укрінформ
В Україні через ускладнення погодних умов у ніч з 20 на 21 травня знеструмлено 146 населених пунктів у 5 областях, а на Івано-Франківщині підтоплено понад 3 тисячі домогосподарств.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"У ніч з 20 на 21 травня внаслідок ускладнення погодних умов (шквалистий вітер, дощ, гроза) через спрацювання системи захисту ліній електропередач було знеструмлено 146 населених пунктів у 5 областях: Львівська – 83 н.п., Тернопільська – 23 н.п., Івано-Франківська – 20 н.п., Чернівецька – 12 н.п. та Житомирська – 8 н.п.", - йдеться у повідомленні.

Зараз бригади обленерго працюють над відновленням електропостачання.

Крім того, 20 травня внаслідок сильного дощу у Надвірнянському, Богородчанському районах та м. Калуш Івано-Франківської області (всього 22 населених пункти) відбулося підняття рівня води, внаслідок чого сталося підтоплення близько 3 тис. 240 дворогосподарств. Також частково пошкоджено 2 мости місцевого значення, відключено 2 населених пункти від газопостачання (всього близько 1 тис. абонентів). Підрозділами ДСНС проведено евакуацію 60 осіб, відбуксировано 10 транспортних засобів. Проводиться відкачування води в м. Калуш на території ТОВ "Карпатнафтохім" та Калуської ТЕЦ.

Читайте також: Негода на Прикарпатті: затоплені будинки, знесені мости

У ДСНС зазначають, що станом на 7 год. 21 травня ситуація стабілізувалася, інтенсивність опадів значно зменшилась, рівень води поступово спадає.

Для надання допомоги населенню залучено 126 осіб та 26 од. техніки. Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-