Рятувальники попереджають про

Рятувальники попереджають про "велику воду"

Укрінформ
Внаслідок сильних дощів на річках України очікуються підйоми рівнів води.
Про це повідомляє прес-служба ДСНС

"За даними Укргідрометцентру, внаслідок очікуваних значних та сильних дощів, очікуються підйоми рівнів води", - йдеться у повідомленні.

17 травня - на річках басейнів Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,2-1,0 м; на рiчках басейнiв Прута, Сiреті на 0,3-1,3 м. Підйоми рівнів води відбуватимуться без негативних наслідків.

17 - 18 травня - на рiчках басейнів Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.), Прип'ятi (Волинська, Рівненська, Хмельницька, Житомирська обл.), Ужа, Тетерева (Житомирська, Київська обл.) на 0,1 - 0,5 м; на рiчцi Стир, нижче Хрiнницького водосховища, на 0,2-0,8 м, на окремих ділянках річок - подальше затоплення заплав, можливе часткове затоплення сільськогосподарських угiдь. У Карпатському регіоні, у мiсцях проходження сильних злив, можливе формування значного схилового, місцевого стоку та утворення невеликих локальних селевих потоків.

17 травня на рiчках басейнів Прип'ятi, Ужа і Тетерева очiкується продовження пiдйому рiвнiв води на 0,1-0,3 м; на рiчцi Стир, нижче Хрiнницького водосховища, на 0,2-0,8 м над рiвнями на 08 год. 14 травня. На окремих дiлянках рiчок - вихід води на заплаву, подальше її затоплення, можливе часткове затоплення сільськогосподарських угiдь

17 -19 травня - на лiвих притоках Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 - 0,7 м над рiвнями 16 травня на 08 год. Мiсцями можливий початковий вихiд води на заплаву. При значних дощах можливе формування значного мiсцевого стоку.

Читайте також: Дністер, Сян та Буг: у річках України піднімається вода

17 травня - на Тисі (на ділянці Хуст-Вилок), Дністрі нижче Галича, Пруті нижче Коломиї внаслідок добігання паводкових вод з верхів'їв річок на 0,5-1,0 м, в межах русла, без негативних наслідків.

Вдень 17 травня очікується проходження максимуму паводку: на Дністрі в створі поста Заліщики висотою 440-480 см над "0" поста з максимальною витратою 600-700 м.куб./с; на Пруті-Чернівці 150-200 см над "0" поста з максимальною витратою 280-430 м. куб./с.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-