Дністер, Сян та Буг: у річках України піднімається вода

Дністер, Сян та Буг: у річках України піднімається вода

Укрінформ
У річках на заході України 8-10 травня очікується підвищення рiвнiв води.

Про це повідомляє прес-служба Укргідрометцентру.

“8-9 травня очiкується проходження максимальних рiвнiв дощового паводку на Дністрі у створi гiдрологiчних постів: Нижнiй вдень 8 травня висотою 600 - 650 см над "0" поста (рiвень води на 8 год 8 травня 590 см); Залiщики вночi 9 травня висотою 650 - 700 см (рiвень води на 8 год 8 травня 551 см), максимальна витрата води прогнозується в межах 1600-1900 м3/с, затоплення заплав, сільгоспугідь”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, 9-10 травня очiкується продовження пiдйому рiвнiв води над рiвнями 8 травня на 8 год.: на річці Ворона - пост Тисмениця (Iвано-Франкiвська область) на 0,1 - 0,5 м; на окремих рiчках басейну Днiстра у Iвано-Франкiвській обл. на 0,3 - 1 м, мiсцями можливий початковий вихiд води на заплаву; на рiчках басейнiв Сяну, Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) та у верхiв'ях басейну Стира (Львiвська обл.) на 0,2 - 0,8 м, на р.Захiдний Буг бiля с. Литовежа (Волинська обл.) на 1 - 1,5 м, мiсцями затоплення заплав, сільгоспугідь; 8 - 9 травня на р.Тиса - місто Чоп буде продовжуватись пiдвищення рiвнiв води на 0,8 - 1,3 м над рiвнем на 8 годину 8 травня, в межах русла.

Читайте також: На Буковині через підйом води перекрили рух мостом через Прут

Як інформують в Укргідрометцентрі, протягом минулої доби на більшості річок Карпат припинився розвиток дощового паводку. Негативна ситуація склалась на р. Ворона біля м. Тисмениця (Івано-Франківська обл.), де висота паводку на ранок 8 травня становила 2,6 м із перевищенням небезпечної відмітки на 0,3 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-