На Запоріжжі закрили газету, що виходила з 1917 року

На Запоріжжі закрили газету, що виходила з 1917 року

Укрінформ
Головне управління юстиції у Запорізькій області позбавило ліцензії КП “Газета “Запорізька правда” Запорізької обласної ради. Видання не пройшло процедуру реформування.

Про це під час брифінгу повідомила в.о. головного редактора КП “Газета “Запорізька правда” Наталя Зворигіна.

“Запорізька обласна рада вирішила нас закрити. Рішення про наше реформування не було прийнято. 24 квітня видання, якому 102 роки, позбавили ліцензії”, - сказала Зворигіна.

За її словами, одна з авторів видання Людмила Вислоух подала позов до суду. Вона вимагала аби суд зобов’язав Запорізьку обласну раду прийняти рішення про роздержавлення. Запорізький окружний адміністративний суд відмовив позивачці. Рішення було оскаржено.

“3 квітня апеляційний суд відмінив рішення суду першої інстанції й частково задовольнив позов. Він зобов’язав обласну раду на найближчій черговій або позачерговій сесії прийняти рішення про реформування комунального підприємства шляхом виходу обласної ради зі складу його засновників внаслідок прийняття рішення трудового колективу про перетворення у товариство з обмеженою відповідальністю із збереженням назви, мови видання і тематичної спрямованності друкованого ЗМІ”, - цитує рішення суду начальник управління юридичного забезпечення діяльності ради Єгор Мороз й додає, що обласна рада подала касаційну скаргу.

Читайте також: Книжкова палата України відзначає 100-річчя

Проект рішення “Про реформування комунального підприємства “Газета “Запорізька правда” виносився на розгляд депутатів облради двічі. Проте, не був підтриманий у сесійній залі.

За словами Мороза, на сьогодні власник і підприємство не знаходять порозуміння. Проте, є рішення суду, яке має бути виконане.

Перший номер газети “Запорізька правда” вийшов 3 листопада 1917 року.

Як раніше повідомлялось, Верховна Рада 24 листопада 2015 року прийняла закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

Фото з відкритих джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-