Перейменування проспекту: Кернес відреагував на погрозу В'ятровича подати в суд

Перейменування проспекту: Кернес відреагував на погрозу В'ятровича подати в суд

Укрінформ
Мер Херсона Геннадій Кернес прокоментував заяву директора Українського інституту національної пам'яті Володимира Вятровича про те, що УІНП звернеться до суду в разі перейменування проспекту Григоренка.

Про це Кернес написав у Facebook.

"Дякую всім вам, хто підтримав петиції. Радий, що наші думки збігаються. Я працюю у рамках закону та повноважень органів місцевого самоврядування, і обидва питання - про військовий намет на площі Свободи і про повернення імені Жукова до Харкова - будуть розглянуті найближчим часом міською радою", - зазначив він.

Водночас, коментуючи заяву директора Українського інституту національної пам'яті Володимира Вятровича про те, що УІНП звернеться до суду в разі перейменування проспекту Григоренка, Кернес заявив, що "проводячи декомунізацію, харків'ян не запитували".

Тим часом, у Харківській міськраді підтвердили, що петицію про перейменування проспекту, що набрала понад 5 тисяч голосів, вже передали меру, однак "до порядку денного сьогоднішньої топонімічної комісії її не поставили, оскільки для розгляду необхідний час".

Читайте також: Інститут нацпам'яті подасть до суду, якщо проспекту в Харкові повернуть ім'я Жукова

Як повідомляв Укрінформ 9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес на своїй сторінці у Facebook написав, що готовий підтримати петиції щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи і повернення проспекту Григоренка колишнього імені - Маршала Жукова.

У той же час активісти вимагають від Кернеса забезпечити діяльність намету, що встановлений у 2014 році і є важливим об'єктом в умовах інформаційної війни. Вони також пропонують провести роз'яснювальну роботу щодо діяльності та злочинів радянського маршала Георгія Жукова, ім'я якого внесено до декомунізаційного списку.

В іншому випадку активісти мають намір взяти намет під охорону і знести бюст Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-