Суд скасував рішення мерії Херсона про вулицю Гандзюк

Суд скасував рішення мерії Херсона про вулицю Гандзюк

Укрінформ
Херсонський окружний адміністративний суд відмінив рішення Херсонської міської ради щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Херсонського окружного адміністративного суду.

«Сьогодні Херсонським окружним адміністративним судом розглянуто справу № 540/427/19 за позовом фізичних осіб до Херсонської міської ради, Херсонського міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича про визнання протиправними та скасування деяких пунктів рішення Херсонської міської ради №1840 від 22.02.2019 року «Про надання зоні зелених насаджень статусу скверу та його найменування та перейменування вулиці Лютеранської у вулицю Катерини Гандзюк».

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду позов задоволено частково, визнано протиправним та скасовано відповідні пункти та розділи рішення Херсонської міської ради в частині слів «та розділ «Вулиці» назвою: «вул. Катерини Гандзюк», а також визнано противоправними дії міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича при проведенні голосування від 22.02.2019 року в результаті яких прийнято відповідне рішення», повідомили у прес-службі.

Як зазначили у прес-службі, судом оголошено вступну і резолютивну частини.

Слухання у резонансній справі відбувалося за участі журналістів, громадськості та представників ОБСЄ.

Сторони мають право оскаржити вказане рішення в 30-денний строк з дня складання повного судового рішення.

Як повідомляв Укрінформ, в провадженні суду перебувало 14 справ щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Гандзюк. А депутат міськради Віталій Богданов не лише звернувся з позовною заявою до суду щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Гандзюк, а й із заявою до поліції та прокуратури, оскільки міський голова Херсона, за його словами, підписав відповідне рішення сесії без необхідних підписів під погоджувальним листом.

Читайте також: ГПУ направила до суду справу Гандзюк

Пізніше суддя Василяка об’єднав кілька справ щодо перейменування вулиці Лютеранської і звернувся до Верховного суду з поданням про розгляд типової справи.

Верховний Суд відмовив у відкритті провадження у справі як типовій і повернув її до Херсонського ОАС. Водночас, були такі справи і в інших суддів окружного суду.

У Херсоні через перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк 1 березня зірвали продовження скандальної сесії міської ради, яка розпочалася 22 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-