У Херсоні через перейменування вулиці на честь Гандзюк зірвали сесію міськради

У Херсоні через перейменування вулиці на честь Гандзюк зірвали сесію міськради

Фото, відео
Укрінформ
У Херсоні через перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк зірвали продовження скандальної сесії міської ради. Після години роботи 1 березня мер Херсона Володимир Миколаєнко оголосив перерву в роботі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Збурення спричинило рішення цієї сесії, яка розпочалася 22 лютого. Тоді під час засідання депутати прийняли рішення про перейменування вулиці Лютеранської, де розташовані управління СБУ та Нацполіції, на честь загиблої у результаті кислотного нападу керуючого справами виконкому Херсонської міськради та активістки Гандзюк.

Це викликало обурення у частини громади та обговорення у соцмережах. Представники громадських організацій, які об’єднують родини загиблих Героїв та учасників бойових дій на Сході України, вимагали не підходити до перейменування вулиць з кон’юнктурних міркувань.

На сесії, що продовжила роботу 1 березня, у залі зібрались як прихильники перейменування вулиці на честь Гандзюк, так і противники цього. Частина противників протестувала ще й через те, що цю вулицю у свій час не перейменували на честь Руслана Сторчеуса – командира батальйону "Херсон", який загинув в АТО.

Читайте також: Незадоволений перейменуванням вулиці на честь Гандзюк облив мера Херсона водою

У сесійній залі було багато поліції. Періодично виникали сутички. На трибуну вийшли представники Нацкорпусу, які виступили на підтримку перейменування вулиці на честь Гандзюк. Вони також запропонували перейменувати на честь Сторчеуса іншу вулицю у Херсоні – названу на честь загиблого під час Другої Світової війни херсонця Іллюші Кулика.

У Херсоні противники перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк зірвали сесію / Фото Олександра Корнякова

"Ми не кажемо про Гандзюк як чиновницю, а як про ту, яка разом з нами зупиняла ватний шабаш", - сказав представник Нацкорпусу.

Потім у залі почалася штовханина, що спричинила сутички. Після цього сесія припинила свою роботу. Пристрасті продовжилися на вулиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-