В Одесі поклали квіти до пам'ятника Невідомому матросу

В Одесі поклали квіти до пам'ятника Невідомому матросу

Фото, відео
Укрінформ
Тисячі жителів Одеси прийшли до центрального парку культури та відпочинку імені Шевченка, де триває церемонія покладання квітів до пам'ятника Невідомому матросу з нагоди Дня перемоги над нацизмом.

Покладання квітів до пам'ятника Невідомому матросу триває, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Першими вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні в.о. голови Одеської облдержадміністрації Сергій Паращенко, мер Одеси Геннадій Труханов, представники духовенства, громадськості, військовослужбовці гарнізону та учасники бойових дій на сході України.

Покладання квітів до пам'ятника Невідомому матросу в Одесі / Фото: Ляшонок Ніна, Укрінформ

Учасники акції вшанували хвилиною мовчання загиблих в роки війни, пройшли, карбуючи крок, військовослужбовці роти Почесної варти Одеського гарнізону.

Прийшли до пам'ятника Невідомому матросу й учасники акції «Безсмертний полк» з портретами радянських воїнів та група одеситів, що несли портрети воїнів Української повстанської армії.

Відео: Ukrinform TV

Втім, не обійшлося без інциденту: правоохоронці затримали неподалік Алеї слави чоловіка за носіння так званої георгіївської стрічки. Затриманого доправили до Приморського відділу поліції міста, де буде складено протокол про адміністративне правопорушення.

Акція "Безсмертного полку" в Одесі / Фото: Ляшонок Ніна, Укрінформ

За словами очільника Управління превентивної діяльності ГУ НП в області Івана Іщенка, "це єдиний зафіксований випадок порушення чинного законодавства. Поліція та нацгвардійці патрулюють всі локації масових заходів та прилеглу до них територію".

Читайте також: У Києві затримали організаторку акції "Безсмертний полк" Бережну

Загалом для забезпечення громадської безпеки та порядку на території міста й області задіяно близько 3 тисяч поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії України.

Як уже повідомлялося, в Україні 9 травня відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

У цей день відбуваються урочистості в столиці та інших містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-