На Донеччині перепоховали останки 158 воїнів Другої світової

На Донеччині перепоховали останки 158 воїнів Другої світової

Укрінформ
На Донеччині у Слов’янському районі урочисто перепоховали останки 158 воїнів, які загинули в боях за Україну в Другій світовій війні.

Про це 8 травня повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної обласної адміністрації.

«Сьогодні у селі Маяки Слов’янського району відбулося урочисте перепоховання останків 158 воїнів 12-ї та 6-ї армій, 3-ї та 8-ї Гвардійських армій, які загинули в боях при звільненні Слов’янщини в 1941-1943 роках, та мітинг з відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у заході взяли участь заступник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз, представники Операції об’єднаних сил, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, учнівська молодь.

Читайте також: У Дніпрі поклали квіти до меморіалу в парку Пам’яті та примирення

За словами Стокоза, з усіма почестями поховали тих, хто під час Слов’янсько-Ізюмської операції втратив життя, звільняючи Україну від нацистської навали. «На жаль, зі 158 воїнів лише п’ятьох можемо ідентифікувати. Ми маємо пам’ятати, якою ціною дісталася ця перемога. Україна і тепер продовжує боротися за свою незалежність», - наголосив заступник голови Донецької ОДА.

Він подякував пошуківцям ГО «Плацдарм» за ту роботу, яку вони проводять, завдяки якій сьогодні 158 воїнів Другої світової нарешті віднайшли вічний спокій у братській могилі в селі Маяки.

Під час перепоховання військовий капелан Національної гвардії України (в.ч. 3035), священнослужитель Православної церкви України ігумен Діонісій Васильєв прочитав заупокійну літію за загиблими.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-