У Харкові з нагоди Дня пам'яті та примирення поклали квіти на Меморіалі Слави

У Харкові з нагоди Дня пам'яті та примирення поклали квіти на Меморіалі Слави

Фото
Укрінформ
У Харкові з нагоди Дня пам'яті та примирення пройшла церемонія покладання квітів до стели Скорботної Матері-Батьківщини на Меморіалі Слави у Лісопарку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у церемонії взяли понад 500 людей - ветерани Другої світової війни та локальних війн, учасники АТО й ООС, дипломати, представники духівництва, волонтери, школярі, студенти.

"Події 1939 - 1945 років торкнулися кожної родини та кожної людини на нашій землі. У ці дні ми згадуємо всіх, хто загинув та дякуємо тим, хто відбивав нацистську навалу на передовій, хто працював у тилу, хто не здавався на окупованих територіях та робив внесок у спільну перемогу, знаходячись у підпіллі. Щиро бажаємо сил і здоров’я нашим ветеранам та дітям війни", - зазначила у своєму слові на церемонії голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

У Харкові відбулись заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За словами першого заступника Харківського міського голови Ігора Терехова, для Харкова це особлива подія: "Були дуже важкі бої, величезна кількість людей загинула тут, у боях за Харків. Ми шануємо ветеранів. Сьогодні нам би дуже хотілося, щоб на території України припинилися військові дії, щоб не гинули люди і запанував мир".

Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання, а також триразовим залпом. Військові пройшли урочистим маршем. Священнослужителі на чолі з Митрополитом Харківським і Богодухівським Онуфрієм відслужили поминальний молебень.

Безпеку на заході забезпечили посилені наряди правоохоронців. Інцидентів не було.

Читайте також: Сьогодні - День пам'яті та примирення

Сьогодні ж Харків та область долучаться до міжнародного флешмобу "Запали свічку", який пройде у країнах антигітлерівської коаліції.

Завтра, 9 травня, з 09:00 теж відбудеться урочиста церемонія покладання квітів на Меморіалі Слави. Пізніше пройде святкова програма з польовою кашею для ветеранів, а о 16:00 розпочнеться концерт біля Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-