Поліції повідомили про 47

Поліції повідомили про 47 "замінувань" за добу

Укрінформ
В Україні за добу до поліції надійшли 11 неправдивих повідомлень про замінування 47 об’єктів, через що довелося евакуювати близько 10,5 тисячі людей.

Про це повідомили у Національній поліції.

“Усього за добу до поліції надійшло 11 неправдивих повідомлень про замінування 47 об’єктів. Через ці повідомлення поліцейським довелося евакуювати близько 10,5 тисячі людей. Відкрито сім кримінальних проваджень”, - йдеться у повідомленні.

Так, за даними поліції, чотири повідомлення про замінування надійшли до поліцейських у Дніпрі, по два - у Львові та Харкові. Ще по одному неправдивому повідомленню поліцейські зареєстрували у Києві, Запоріжжі та Рівному.

Серед об’єктів, про замінування яких повідомлялося, – дві АЕС, аеропорти, заводи, торговельно-розважальні центри, ресторани, готелі та житлові будинки.

“За кожним повідомлення правоохоронці проводили ретельну роботу. Передусім із кожного об’єкта евакуйовувалися люди – мешканці будинків, відвідувачі закладів, пасажири, персонал всіх вказаних об’єктів. Загалом поліцейські були вимушені евакуювати майже 10,5 тисяч людей”, - зазначається в повідомленні.

У свою чергу кінологи та вибухотехніки перевіряли об’єкти на наявність вибухонебезпечних предметів, також поліцейські забезпечували громадський порядок та безпеку дорожнього руху у місцях евакуації. У результаті жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було, поінформували в Нацполіції.

Водночас у Києві поліція затримала чоловіка за неправдиве повідомлення про замінування житлового будинку.

Читайте також: У восьми готелях і двох торгових центрах Львова вибухівки не знайшли

"Поліцейські встановили, що це повідомлення зробив мешканець цього ж будинку. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та, за його словами, зробив це з хуліганських спонукань. Правопорушника затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років", - йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними Нацполіції, з початку року зареєстровано 458 повідомлень про замінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-